fredag 25 januari 2019

Veckobrev V.4

Hej alla föräldrar



Måndag:
Morgonsamling
Pratstund om helgen som varit. 
Introducerat veckans tema; Året. Tittat en film om årstider.



Tisdag:
Morgonsamling
Arbetat om årstider, månader och veckodagar. Vi har tagit upp i samlingen hur många årstider det finns i ett år, hur många månader ett år har samt hur många veckodagar det finns. 

Skapande: Med hjälp av en mall med fyra olika årstider. Man fick färglägga och rita något på träden efter hur årstiden kan se ut. Tex; Sommar - Blommigt och grönt.

Onsdag:
Morgonsamling
Ugglan och kompisproblemet; Hålla vad man lovar. 

Vi påminner barnen ofta hur viktigt det är att hålla det man lovat, med sina kompisar, med äldre, och sina föräldrar. Vad som kan hända om man bryter det man lovat? Hur mår den personen då?. 

SV: Bokstavsbingo.


Torsdag:
Morgonsamling
Bornholms lek med halvklass; Kallas för "Jag tänker på något" 
Läraren tänker på något Tex; den sak jag tänker på börjar med f-f-f-f, dem får en beskrivning Tex (den här saken har två ben och kan flyga) därpå ska barnen ljuda fram det dem tror hon tänker på Tex ( f-f-f-flygplan)

Grupp 1 - Lek & Rörelse
Fruktsallad, danspjätt och avslappning. Prata om uppvärmning och avslappning.

Grupp 2 - ASL - Året (Skriva en text, rita en bild och klistra fast i ASL-boken) Vid klar, ska man befinna sig i olika stationer såsom skapa en pärlplatta, bygga med plus-plus eller forma bokstäver. 

Fredag:
Morgonsamling
Brev; Idag har vi samarbetat med klass FC. Barnen i klass FB 


Grupp 2 - Lek & Rörelse
Fruktsallad, danspjätt och avslappning. Prata om uppvärmning och avslappning.

Grupp 1- ASL -  Året (Skriva en text, rita en bild och klistra fast i ASL-boken) Vid klar, ska man befinna sig i olika stationer såsom skapa en pärlplatta, bygga med plus-plus eller forma bokstäver. 


OBS!

Tänk på att barnen ska ha med sig gympakläder, extra skor och handduk. Alla ska duscha efter gympa-passet. Informera gärna era barn om detta. 



Trevlig helg önskar Sala och Shirin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar