fredag 30 augusti 2019

Vecka 35

                                Hej alla föräldrar



 Nu har vi hunnit lära känna varandra mycket bättre. Man märker att barnen har hittat varandra och tycker att det är roligt att vara tillsammans i skolan.

     
         Nu har vi börjat arbeta lite med riktiga skolarbete.  För att utveckla språklig medvetenhet arbetar vi  med Bornholm. Just nu  arbetar vi  med språklekar."Lyssna på ljud" heter första nivå.På den första nivå finns olika språklekar: Lyssna till ljuden, Vem säger vad? och  Kommer du ihåg?. Där fick barnen blunda för att  höra  olika ljud . Därefter fick de berätta vad var det för ljud de hörde. Det blev en bra övning för att utveckla barnets uppmärksamhet och förmågan för att lyssna, komma ihåg och följa instruktioner.

Bild 

   Bild lektionen fick barnen rita sitt självporträtt. Vi pratade om hur man ser ut. Sen ritade vi tillsammans ett självporträtt på tavlan bara för att se ut det ser ut.Efter det fick barnen rita sitt självporträtt.Sen klippte den och klistrade in i Jag-boken.
   





 

     Svenska    

        Vi har arbetat med bokstäverna lite. Först räknade vi tillsammans hur många bokstäver finns i alfabetet. Vi kom på att vi har 29 bokstäver i vårt alfabet. Sedan räknade vi bokstäverna i vårt namn och vi målade det första bokstaven som vi börjar på. Som extra uppgift var det att man kunde rita eller skriva i de små tavlorna som vi har. Barnet tycket att det var super roligt med bokstäverna så de skrev alfabetet. De var jätteduktiga på det.







         Matematik

Matte har vi varje dag. Vi räkna barnen i samlingsringen och hur många vi är och hur många är borta. Sen adderar vi till exempel: Vi är totalt 15 barn i grupp röd, idag är vi 14, sen hittar barnen hur många som fattas och då ser vi att 1 barn är inte här dag. Sen förklarar vi att på det fina matte språket ser ut så här: 14+1=15.


         Samarbetsövningar 

Som avslutning på veckan hade vi en gemensam uteaktivitet med alla förskoleklassbarn. Vi hade tre olika stationer: tunnelboll, flyta vattnet med en trasa och rock-ringar. Barnen uppskattade den aktiviteten jättemycket.

 






Viktig information!

  • Vecka 36 & 37 har Sala semester, då i röd grupp kommer att vara SHirin och en vikarie.






                         Vi önskar er en trevlig helg!

                                             
                                  Sala & Shirin



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar