fredag 7 februari 2020

Vecka 6

 Hej alla föräldrar!
 
Denna vecka har vi kommit in i en ny månad, det är februari. Det har börjat med många sjuka men vi har ändå hunnit med mycket och klarat oss bra.


Svenska 
 Veckans bokstäver var K,Q och G. Först tittade vi på Livet i Bokstavslandet, efter det har vi introducerat de tre bokstäverna. Vi har pratat om vad bokstäverna heter och hur de låter. Därefter fick de forma i sin svenska bok.







Bornholm
 Vi hade lekar med ord och ljud. Vi hittade på en lek, vi delade oss i två grupper och vi skulle tävlar vem hittar mest ord. Barnen har uppskatta jätte mycket den här leken. De fick lära sig nya ord och de tyckte detta var spännande.

 Matematik
Vi har pratat mycket om årstider, månader och dagar. Nu var det dags att lära oss klockan. Denna vecka har vi jobbat med klockan. Vi tittade på två klipper som handlar om klockan. Tidsakuten från UR Skola. Vi har jobbat med hel och halv timme. Vi lärde oss att den långvisaren heter minutvisare och den kortvisaren heter timvisare. Vi har också diskuterat om att ett dygn har 25 timmar.



Bild
På bilden har vi skapat egna klockor av papperstallrikar.Baren fick rita en fin blid sen fick de klippa ut och klistra in siffror till klockan. Det blev mycket klippövningar.









Högläsning
Det som vanligt har vi högläsning varje dag förutom fredag där har vi musik med Fredrik. Vi läst "Handboken för superhjältar 2". Det handlar om en tjej som heter Lisa och är en superhjälte som hjälper alla som behöver hjälp. Hon är själv mobbad och reta i skolan av hennes klasskompisar. Barnen tycker att det är spännande bok. Det därför har vi bestämt att ha som ny tema till nästa vecka.





Viktigt information! 

  •  Nu kommer även förskoleklassen att lägga upp en del av verksamheten på Instagram. Detta gör vi på samma konto som fritids. Sök på Lindeborgsskolan_galaxen1

Jag önskar er en trevlig helg!
Sala 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar