fredag 26 oktober 2018

V.43

Hej. 

Vecka 43 startade vi upp med nya bokstäver; S och Å. Barnen fick titta på ett avsnitt av Livet i bokstavslandet.
Barnen fick lära sig vad RIM betyder och hur orden kan låta när de rimmar. Det tyckte barnen var intressant.




Vi pratade i samlingen hur bokstäverna låter och vilka ord som börjar med S samt Å.
De fick höra på ord som rimmar, vi skrev upp orden på tavlan så barnen kunde se hur orden slutar. Då upptäckte man att ord som rimmar låter likadant och har likadana bokstäver i slutet.







Vi arbetade med SV-böckerna där barnen fick lära sig att forma bokstäverna. Att ringa in rätt bild som börjar med bokstaven S/Å.






Onsdagen den 24 oktober uppmärksammade vi FN dagen. Vi vill på olika sätt lära barnen att förstå att vi är en del av en stor helhet, att vi här i Sverige är en del av hela världen. FN hjälper barn och vuxna i hela världen att få ett fredligare och bättre liv. FNs konvention om barnens rättigheter. Det väckte många tankar hos barnen, vad betyder fred? Hur skapar man fred?.
Vad har barnen för rättigheter? Många barn pratade om hur släktingar lever i hemlandet, att det finns länder i världen som inte har rent vatten eller mat på bordet. Vi tittade på ett Powerpoint presentation om FN.


Vi pratade om fredsduvan som barnen tyckte var jättefin.





Vi har hängt upp dem på fönstret.


Efter diskussionen om FN, fick barnen arbeta självständigt. De fick varsin duva att klippa ut och rita mönster/geometriska former på. Många barn frågade vad mönster är för något? Vi visade på tavlan att mönster kan se olika ut men att det är viktigt att det upprepas så att man kan se ett mönster Man kunde tex ha prickigt om man ville i samband med vågor eller streck. Man fick välja frivilligt. På duvan skulle man limma fast en rättighet som man anser sig vara viktig.














Nu har båda grupper testat på gymnastiken och det har gått bra för allihopa. Dem har tyckt att det har varit spännande att gå till gympasalen, att byta om till sina gympakläder och vara med på olika aktiviteter, såsom fruktsallad med fyra olika frukter. Alla sitter i en ring och får tilldelad en frukt. Säger Fredrik exempelvis Jordgubbe, då ska alla jordgubbar springa ett varv.
Tänk på att barnen ska ha med sig gympakläder så dem inte har samma kläder hela dagen.


När den andra gruppen stannar i klassrummet så arbetar barnen med ASL. Veckans uppdrag var att i par söka upp bokstäverna S och Å på ett papper med många olika bokstäver.




Fredag; Vi har tittat på ett avsnitt ur Evas superkoll. Eva berättar för oss om tre olika dagar.

Fredag; Hallowen
Lördag; Alla helgons dag
Söndag: Alla döda själars dag.

Vi pratade i samlingen vad filmen handlade om och vad skillnaderna var. Att det är okej att vara ledsen ibland för att man saknar sina nära och kära som gått bort. Att ha skoj med kompisarna när det är hallowen, att få busa lite med maskeraddräkter. Att det är viktigt att vara snäll och hjälpsam.







Fredagsmys med popcorn. Vi hade olika stationer om Halloween såsom; målarbilder, maskar, film / Just Dance, klippa och klistra. Det blev en rolig dag för alla. 


Det är HÖST-LOV v.44. Skolan är stängd men fritids har öppet för barn som har anmält sig. 

Ha en trevlig helg önskar Shirin och Tina. 
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar