fredag 9 november 2018

V45

Hej alla föräldrar

Måndag
Höstlovet är över och vi har startat en ny vecka med att välkomna alla tillbaka till skolan. Vi hade en liten pratstund där barnen fick berätta något roligt som dem har gjort under lovet.
Vi tittade på ett avsnitt ur;
`Ugglan och kompisproblemet`- att säga förlåt på riktigt. Avsnittet handlade om hur viktigt det är att säga förlåt när man menar det på riktigt. Snickaren Karin har haft sönder sin bästa kompis bord. För att Karin ska få en lösning till problemet går hon till ugglan för att be om råd. Men lösningen som ugglan gav var inte så bra så Karin fick tänka ut själv vad bästa lösningen är när man gör någon ledsen.



Vi pratade med barnen om hur man löser problem. Vad ska man göra? Hur ska man säga det?
Hur viktigt det är att man ska mena det när man säger förlåt, för då mår man bra och kompisen blir glad.



Tisdag
Vi har pratat om årstiden HÖST. Vad händer med löven? Vilka färger har dem och hur kan dem se ut?
Barnen skulle arbeta med löv som dem fick välja själva. Dem fick utdelat ett arbetsblad som hade en höstlövs ram på. Med detta papper skulle man med hjälp av kritor få fram lövens mönster.



















Onsdag
Vi arbetade med mönster i MA-boken. Att upprepa mönster i olika färger. Barnen lärde sig hur mönster kan se ut i olika former. 








Under samlingen har den fria leken tagits upp. Vi sa att om man väljer att befinna sig på ett specifikt rum, till exempel caférummet, så får man befinna sig där samt leka och inte springa runt till de andra rummen. Det blir störningsmoment för de andra barnen och till sist blir ljudnivån väldigt hög. Det är viktigt att samarbeta med vännen man ska leka med i rummet och att kunna komma överens om en lek som passar båda parterna. Det är viktigt att visa hänsyn till varandra och att alla ser olika ut samt äter olika mat men att det är viktigt att respektera varandra.  




Torsdag
ASL för halvgrupp. Gymnastik för halvgrupp.
På ASL ska barnen få fortsätta arbeta med hösten. De ska få komma på och skriva ordlistor som har med ämnet att göra. På lek och rörelse så repeterar vi med fruktsallad som uppvärmning. Efter fruktsalladen hade vi olika pjättlekar: Bananpjätt, Kackerlackspjätt, och tunnelpjätt. Sist, som avslutning, hade vi is och sol.

Fredag
Idag har Fredrik varit på besök, barnen fick sjunga tillsammans och det tyckte dem väldigt om. 



ASL för halvgrupp. Gymnastik för halvgrupp 2 hade vi samma planering som ovan. Syftet med lekarna är att barnen ska kunna ta dessa lekar till skolgården och på egen hand utföra dem. Lekarna består mycket av kondition och samarbete.


Glöm inte att lämna in julledighets lapparna som ni fått hem.



Nästa fredag den 16/11 ska vi titta på en föreställning på expressteatern. Pladask- ett undervattensäventyr. En buss kommer hämta oss och vi är åter igen till skolan kl. 13:30, så barnen som slutar kl 13:00 kan istället bli hämtade 13:30. Alltså blir det ingen idrott för barnen den dagen.

OBS Tisdag den 27/11 är skola & fritids STÄNGT




Trevlig helg önskar Tina och Shirin














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar