fredag 3 maj 2019

Veckobrev v.18

Hej alla föräldrar

Måndag;
Morgonsamling
Vår nya vecka har vi startat upp med två nya bokstäver. Kk och Qq. Vi tittade på livet i bokstavslandet.
Hur ser bokstäverna ut, hur låter det när man ljudar till bokstäverna K och Q. Vi diskuterade i samlingen och försökte skriva det på tavlan tillsammans.
Vilka ord börjar med K och Q?
Efter en kort genomgång tog vi fram våra SV-böcker och började arbeta med skrivträning, försöka skriva ner ord med bokstäverna K/Q. Träna på att ljuda fram saknad bokstav.






Tisdag;
Morgonsamling
Idag har vi gjort ett besök på Lindängenbiblioteket med hela förskoleklassen. De fick lyssna på en berättelse, fick titta runt i biblioteket och barnen fick gå runt och kika på olika böcker. Barnen fick lära sig olika regler som man ska följa i biblioteket, hur det går till när man lånar och hur länge man kan behålla boken hemma. De fick en tydlig information vilket väckte intresse hos barnen att vilja komma på sin fritid med er föräldrar. Vi rekommenderar att ni tar era barn till biblioteket så att dem själva kan välja en bok dem känner intresse för, så att barnens läsförmåga utvecklas mer. Barnens intresse att vilja ljuda fram ord har blivit sista tiden väldigt stort.






Uppmärksammades att det finns böcker på flera olika språk som barnen tyckte var spännande att försöka läsa. Barnen hittade även böcker som vi har läst i skolan på våra lässtunder. 



Alla har fått varsin bok i present. På vägen tillbaka till skolan träffade vi på djur som barnen fick titta och hälsa på.







Under andra passet har vi pratat om VALBORG, tittat på ett powerpoint och arbetat vidare med att skapa en valborg brasa med hjälp av handen och färg.










Torsdag:
Morgonsamling
Under första passet har vi börjat prata om KLOCKAN. Hel och halv. Att kunna klockan är viktigt, för att vi ska hålla reda på våra tider och vad vi ska göra under dagen. Hur ser en klocka ut?

Varför har man en minutvisare ( Långa )  och en timvisare ( lilla )?


Vi skapade en egen klocka med valfri bild man kan måla, vi använde oss av papperstallrik. Man fick klippa och klistra, och färglägga.










Fredag:
Morgonsamling
Vi har startat dagen med Rynkebyloppet, 8:45 tog vi oss till stora gräsmattan för att värma upp oss.  Musiken var på och barnen startade loppet. Man fick springa så många varv man orkar med. Förskoleklasserna sprang tillsammans fram till 09:50. När vi kom in började vi räkna varven varje elev hade sprungit, därpå gjorde vi en sammanställning för hela klassen som blev till 110 varv sammanlagt för förskoleklass B som barnen sprang för Barncancerfonden. Barnen var jätte stolta och glada över resultatet som alla tillsammans i klassen bidrog med.
Diplom och band delades ut till alla som deltog i loppet.









Tiderna för utvecklingssamtal står uppsatta utanför klassrummet, skriv gärna på den tiden som passar er.


Trevlig helg önskar Shirin & Sala.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar