fredag 24 maj 2019

Veckobrev V.21

Hej alla föräldrar




Måndag:

Morgonsamling
Inför Vernissage har vi idag förberett inbjudningslapparna som ni ska få på fredag från era barn. Barnen fick färglägga inbjudningspappret hur dem än ville och skriva sitt namn. 



Tisdag:

Morgonsamling


Idag har vi arbetat vidare i våra SV-böcker. Dagens bokstav är W,w.
Vi tittade på bästa bokstaven W, urskola.se 
samt på Livet i bokstavslandet om bokstaven W. 

Under den fria leken har barnen ett stort intresse inom bygghörnan. 





Onsdag:

Studiedag



Torsdag

Morgonsamling
Vi startade våran första pass med en räknesaga, sagan om plus. Därpå fick alla varsin papper där man ska skriva ner sin egen räknesaga och rita upp det i form av addition. Kan man inte skriva själv fick man hjälp med att skriva ner det på ett litet papper och försöka istället skriva av texten. 







Vi avslutade dagen med sång. Vi tränade på alla låtar inför vernissage. Barnen tycker det är spännande och pirrigt att dem ska uppträda inför er föräldrar. 



Fredag:

Morgonsamling

Första passet har vi skapat färdigt bokstavs-mandala. Alla barn har skapat varsin bokstav som tillsammans blev alla bokstäver vi har lärt oss och jobbat med. 



Andra passet har vi arbetat vidare i våra SV-böcker, då vi försöker avsluta denna vecka med att göra klart SV alfabetet. Sista bokstäver för detta året - Ö,ö och X,x
Vi tittade på bästa bokstaven urskola.se och Livet i bokstavslandet sedan har barnen jobbat vidare och avslutat det sista i sina böcker. När barnen har gjort klart, fick man läsa små böcker. Försöka ljuda fram korta ord. 


Avslutade veckan med ytterligare sång.

Nu är gymnastiken slut för detta året. 


Tänk på att;



Onsdagen den 29/5  Åker vi på utflykt till Bokskogen tillsammans med de andra förskoleklasserna. Alla måste vara här till skolstart kl 08:10

30/5  Skolan och Fritids stängt

31/5  Skolan stängt, Fritids öppet. 

3/6 17.30 Vernissage sommarshow 
6/6 Skolan stängt, Fritids stängt. Sveriges Nationaldag.

7/6  Vanlig skoldag

14/6 Skolavslutning, vi återkommer med tid. 



Trevlig helg önskar Shirin & Sala

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar