fredag 29 november 2019

Vecka 48

Hej alla föräldrar!

Nu är det snart december månad och det betyder att vi har bara 15 skoldagar kvar till julavslutning.  Alla vet att vintern  är mörkt och kallt men barnen och vi tycker att det är mysigt, man ser julbelysning överallt och vi kommer och ha olika aktiviteter om vinter och jul.


Svenska 
Denna veckan har vi arbetat med två nya bokstäver R,Y. Vi bruka presentera bokstäverna på olika sätt, denna gången tog vi upp några bilder som hade de två bokstäverna som skulle framkomma.Barnen har kommit in i den nu så de visste direkt om vilka bokstäver handlar om. Efter det fick de arbetat i svenska-boken.

Matematik

På matematiken denna veckan har vi presenterat addition. Först kollade vi på Livet i Mattelandet. Sedan gjorde vi några exemplar på tavlan och vi pratade om + tecknet vad det betyder. Därefter fick barnen arbeta i ett arbetsblad. Vi har även tränat på tallinjen och  antalsuppfattning 0-10.





Bild

Eftersom snart kommer vi in i december månad vi har skapat en kalender snögubbe. Så ska vi räkna ner dagarna till julafton och till skolavslutning. Barnen vi en mall där de fick rita/måla en halsduk,ögonen och munnen. Sen fick de klippa ut och montera snögubben.







Vi gjorde en extra uppgift med att följa instruktioner.  De fick en teckning där fans ett hus och barnen skulle rita det jag sa. T.ex. En sol över huset, en kanin framför huset,en fågel på taket, en bil bakom huset ett träd bredvid huset,och en boll under trädet.Barnen fick träna på prepositioner som :  ÖVER,FRAMFÖR, PÅ,BAKOM,BREDVID OCH UNDER.










Bornholm 
På bornholmen har vi pratat om första och sista ljudet i ord. Vi satt i en ring och la fram barnens namn. Sedan fick barnen hitta sitt namn och vi sa högt varje barns namn och betonade första och sista ljudet i namnen. De lärde sig man fösta och sista ljudet i sitt namn.

På ASL-en fick den andra gruppen som hade inte gympa förra veckan skriva om långa och korta ord.




Viktigt information!
  • Det som ni har fått information innan , Luciadagen kommer vi och gå på ett äldreboende här i området och sjunga för de äldre den 13/12. Barnen får gärna komma klädda i något som hör lucia och jul till. Glöm inte att det är vanligt skoldag.
  •  Vi går till kyrkan den 10/12 kl.8:30 för att se julens berättelse.   
   

Önska er en trevlig helg och glad första advent!

Sala  & Pierre



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar