fredag 30 november 2018

v48

V.48




Hej alla föräldrar!

Här kommer lite kort vad vi har gjort under veckan.

Denna veckan har vi jobbat med tema superhjältar utifrån bokstäverna S och U. Vi har diskuterat kring vad en superhjälte är. Barnen har kommit fram till att det kan vara en superhjälte de har sett på film eller läst om men att det finns också superhjältar i vardagen så som polismän, brandmän, sjuksköterskor och mamma och pappa där hemma, eller sig själv.

Vi har även tittat på filmen 'Superhjälte klubben' och några avsnitt av 'Supersnällasilversara och Stålhenrik'. 





Barnen har fått rita sina egna superhjältar utifrån deras fantasi och fått bestämma vilka superkrafter deras hjältar ska ha. De har även fått göra färdigt deras Ugglor. 





På Lek och Rörelse har barnen börjat med olika pjättlekar som uppvärmning och sen har en ny lek (Katten och Råttan)  introducerats till gruppen.

Katten och råttan går ut på att man har fyra råttbo i varje hörn i gympasalen och några barn som råttor i varje bo. Cirka 5 katter ligger i mitten av salen och sover. Varje råttbo har en egen låt som de måste hålla koll på. När deras låt spelas upp ska de springa runt katterna tills låten pausas. Katterna får då vakna och jaga råttorna och råttornas uppgift är att springa tillbaka till boet utan att bli pjättade. Blir man tagen så förvandlas man till en katt. Alla råttbon har även en gemensam låt som de ska hålla koll på och då ska alla råttor springa runt de sovande katterna samtidigt, tills låten pausas.

Vi har även skapat tomtar samt pratat återigen med alla barnen på samlingen om hur viktigt det är att visa både mat och varandra och alla runtomkring respekt och hänsyn och vad det innebär. 

Barnen har även börjat läsa och tittat på ''Herr Pinne-mans äventyr''. Filmen handlar om de olika årstiderna.  De har dessutom skapat jultomtar.










Vi önskar er en trevlig helg!

Shirin och Tina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar