fredag 16 november 2018

v46

Hej alla föräldrar

Måndag:
Varje morgon har vi en morgonsamling där vi pratar om dagens datum, hur ska dagen se ut och vilka mål vi ska uppfylla.
Efter morgonsamlingen har vi läst ur en ny bok som handlar om att vi ska försöka rimma tillsammans. Barnen ska hjälpa mig att hitta rimordet som avslutar min mening. En mening som saknar sista ordet, som ska rimma. Boken heter ´Jag vet en hund som heter Hugo´.
Vi läste boken två gånger, första gången var det lite svårt att veta vilka ord man ska ha som rimmar. När vi läste boken en gång till, gick det hur bra som helst. Barnen tyckte om boken och ville jättegärna göra det igen.




Idag har vi läst färdigt boken `Megakillen, den stora hemligheten`. Barnen har älskat boken och vill jätte gärna att vi ska låna en annan bok från biblioteket av Megakillens samlingar. Barnen har lärt sig mycket av denna bok, såsom vem är en hjälte? hur blir man det? och hur ska man hjälpa varandra. Att det är viktigt att inte lura varandra, och sätta dit en.




Tisdag:
Arbetat klart i SV-böckerna. Några barn har inte kunnat hinna ikapp pga. sjukdom eller ledighet därför kände vi att ha lektionen åt att göra klart.
Barn som blev färdiga med alla bokstäver, fick spela ett RIM memory spel. Man ska hitta två bilder som rimmar med varandra.



Efter lunchrasten har vi tittat på ett avsnitt ur "Lässugen" - Amanda och Eva Röse. Som handlar om en sexårig flicka Amanda som klarar allt utan vuxna utom att läsa högt för sig själv. Men med sin lässug lyckas hon suga in berättare som landar hemma i soffan! Den här gången läser skådespelaren Eva Röse "Jag rymmer!" av Eva Lindström.



Onsdag:
Under första passet har vi pratat med barnen om hur man kan ta sig från ett ställe till ett annat.
Hur tar man sig till skolan?

Idag har vi lekt en lek tillsammans med hjälp av en tärning. Man slår tärningen, visar tärningen 4 prickar ska man försöka tänka vilken siffra det motsvarar,. Så får man till uppdrag att ställa sig i mitten i ringen sedan visa alla uppdraget. Tex att "Rulla axlarna bakåt 10 gånger", sen får nästa barn slå tärningen. Det finns många olika uppdrag att göra.











Torsdag:
På morgonpasset har vi tagit samlingen som vanligt. barnen har fått sin egen pratstund. Man får ordet och barnen får prata om något de vill dela med sig till alla i samlingen.


Gymnastik för grupp 1
Under Lek & Rörelse så börjar grupp 1 med en samling och sedan fruktsallad som uppvärmning. Efter fruktsallad lekte vi olika pjättlekar. Bananpjätt, kackerlackspjätt  och en ny pjättlek infördes: Danspjätt. Blev man tagen så fick man dansa och för att bli fri eller räddad så fick den andre personen härma rörelserna av sin kompis. Sista leken var ''Fånga svansen'' som också infördes för första gången. Alla barn fick en svans. De sprang och tog så många svansar som möjligt från varandra. Hade man ingen svans så fick man en ny från någon vuxen tills svansarna tog slut. Sen fick man sitta och vila. Vi avslutade med lugn musik och avslappning innan vi duschade/ bytte om och gick till maten.

Grupp 2 fick ha en instruktionspapper om en bild. Man ska färglägga en bild efter instruktioner som läses upp högt av en vuxen.

Fredag:
Grupp 1 fick göra samma sak som grupp 2, färglägga en bild med instruktioner.





Gymnastik för grupp 2
Under Lek & Rörelse så börjar grupp 2 med en samling och sedan fruktsallad som uppvärmning. Efter fruktsallad lekte vi olika pjättlekar. Bananpjätt, kackerlackspjätt  och en ny pjättlek infördes: Danspjätt. Blev man tagen så fick man dansa och för att bli fri eller räddad så fick den andre personen härma rörelserna av sin kompis. Sista leken var ''Fånga svansen'' som också infördes för första gången. Alla barn fick en svans. De sprang och tog så många svansar som möjligt från varandra. Hade man ingen svans så fick man en ny från någon vuxen tills svansarna tog slut. Sen fick man sitta och vila. Vi avslutade med lugn musik och avslappning innan vi duschade/ bytte om och gick till maten.



På rasten såg vi flera barn som lekte danspjätt. Det var roligt att se.

Bilder från avslappningen, grupp 2.









OBS. Förskola och fritids stängt 27/11

Trevlig helg önskar Tina och Shirin





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar