fredag 23 november 2018

v47

Hej alla föräldrar



Måndag:
Under den korta morgonsamlingen har vi introducerat de nya bokstäverna. N & U.
Vi tittade på ett avsnitt ur `Bokstavslandet´.
Efter avsnittet pratade vi i grupp vilka ord som börjar med bokstav N & U. 







Tisdag:
Vi har pratat om Barnkonventionen idag samt tittat på en film "Om hela världen var en by". Efter filmen pratade vi i samling om allas rättigheter, hur alla kan ha det olika. Alla är lika värda, alla har rättigheter trots att man är olika. Man får tycka och tänka hur man vill, ingen har rätt till att bli slagen.


  • Skapande:
I samband med den nya bokstaven U, har vi börjat arbeta med "Ugglan". Vi ska skapa en uggla med hjälp av en papperstallrik, färglägga, lägga ögon, ben och näsa. Som vi sedan ska sätta upp på ett trädstam på fönstret.
Ugglan symboliserar "Ugglan och kompisproblemet" som vi brukar titta på från UR skola. Världens klokaste uggla har en mottagning där han tar emot kunder som har kompisproblem. Ugglan ger en lösning som visar sig vara lite konstig. För att hitta svaret på problemet måste man därför tänka efter och själv finna lösningen. Lösningarna ska vi hela tiden arbeta med och påminnas om.



Onsdag:
Eftersom vi inte hann färglägga ugglorna har barnen fått göra det idag. De som har färglagt sin uggla fick ta fram sina SV-böcker och arbeta med bokstäverna.








Torsdag:
Dagens samling handlade om "sammansatta ord" som vi ska arbeta med. Vad är ett sammansatt ord? Hur ska man tänka för att skapa ett sammansatt ord?

Vi Använde oss av ett kortspel under samlingen som handlade om sammansatta ord. Vi tog två kort som har två olika bilder på. Vad händer när man sätter ihop dem? Barnen upptäckte att med hjälp av två olika ord kan ett nytt ord bildas.

Efter övningen med kortspelet har vi arbetat i SV-böckerna med sammansatta ord.


Man drar ett streck till det rätta sammansatta ordet.


När man har gjort klart sidorna man skulle arbeta med, fick man ett papper om RIM. Vilka två bilder rimmar med varandra, då färglägger man ramarna i samma färg.






Fredag:

Tittat på ett avsnitt från `Spagetti makaroner, hundra miljoner; Köttbullar och strössel´. Om mängd, antal och begreppen fler än och färre än.

Arbetat vidare i MA-boken om antal och mängd.




Tänka på!
Det är kallt ute och barnen behöver varma kläder. Tänk på att dem ska finnas tillgängliga för barnen då vi går ut med barnen varje dag.






Utanför klassrummet hänger en anslagstavla med viktig information som vi uppdaterar.


OBS! 27/11 Skola och fritids STÄNGT

SAMT 7:e Januari Skola och fritids STÄNGT

Vid sjukdom anmäl till skola24.




Trevlig helg önskar Shirin och Tina.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar