fredag 22 mars 2019

Veckobrev v.12

Hej alla föräldrar

Tisdag

Morgonsamling
Idag har vi pratat om vår nya årstid. VÅR. Vi tittade på ett avsnitt ur Varmt, kallt och mittemellan. urskola.se
I samlingen ställde vi frågorna; Hur vet vi att VÅREN har kommit? Finns det några tecken? Blommor och gräs, knoppar på trädstammen. Solen och värme, maskar och fåglar, fjärilar.

Skapande; Tussilago och tulpan. Vi arbetade i två grupper med hjälp av målarfärg, gaffel och vitt papper. Försöka skapa blommor som ett tecken för vår nya årstid - VÅR






Onsdag:

Morgonsamling
Idag har vi presenterat subtraktion - minus. Vi tittade på ett avsnitt ur, Livet ur mattelandet.  

Räknesaga om minus; Sagan om Taxen minus lästes upp som ett genomgång då subtraktion introducerats, därefter ska vi hjälpas åt att skapa vår egen saga om minus. Vi användes oss av bilder samtidigt som sagan läses upp för eleverna så det blir lättare för eleverna att visualiserar räknehändelserna i sagan. Eleverna får lära sig förutom minus även möjligheten att öva på att lyssna samt tänka på matematiken som en del av vår vardag. 


Arbeta med arbetsblad om subtraktion. 






Torsdag:

Morgonsamling
Idag har vi uppmärksammat World down syndrome dagen 21/3 - För allas lika värde.

För att alla har rätt att vara den dem är!, vi har tittat på ett avsnitt ur: Max förklarar allt kring Rocka Sockorna. Genom att ta på dig olika strumpor hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans kan vi förändra människors attityd och se till att alla är välkomna i vårt samhälle! FN har utlyst den 21/3 till Världsdagen för Downs syndrom och då rockar vi extra mycket!

Vi skapade ett par strumpor i två olika färger/mönster. 










ASL; vi har pratat om VÅR-årstiden, vilka vårtecken vi har under våren. Med våra datorer ska eleverna skriva om våren till exempel att, På våren ...växer gräsen tillbaka. 




Fredag:

Morgonsamling

Värdegrundsarbete; Ugglan och kompisproblemet - Säga ifrån. 

ASL; vi har pratat om VÅR-årstiden, vilka vårtecken vi har under våren. Med våra datorer ska eleverna skriva om våren till exempel att, På våren ...växer gräsen tillbaka. 
När man har skrivit två meningar, ska man rita några vårtecken, klippa ut och klistra in i ASL- boken. 








Var vänliga fyll på extrakläder och kolla kontinuerligt. Tala om för barnen att det är fortfarande kallt ute, overall, mössa och överdragsbyxor är bra att ha på sig. 

Vid sjukdom anmäl till skola24. 



Trevlig helg önskar Shirin & Sala




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar