fredag 20 september 2019

Vecka 38

                                         Hej alla föräldrar!


    Nu det har gått en vecka till och barnet verka trivas super bra i skolan.

  Vi har startat vecka med samtala, berätta och beskriva vad vi gjorde i helgen. De fick en enkel uppgift,där de skulle beskriva vad de gjorde i helgen. en halv mening fick de Jag har.... , sen skulle de beskriva själv inom att rita.


 Matematik

Vi har arbetat med mönster. Vi har tittat på en film som handlar om mönster " Katten musen tio tusen, mönster". Diskutera med eleverna om vad är ett mönster. Visa exempel på hur ett mönster kan ser ut och hur ska man följa ett mönster. De har arbetat i matte boken med arbetsuppgifter om mönster. Sen fick de rita sitt eget mönster och de fick trä ett band i pärlor.

Svenska/Bornholm

I Bornholm har vi arbetat med meningar. Vad är en mening? Vi började med en enkel förklaring om vad är en mening. Sedan gav vi  några exemplar  på hur en mening kan vara. T,ex Peter han en cykel. Efter det  fick vi några klossar fram så vi skulle räkna hur många ord finns på den meningen.
Sedan fick barnen hitta på en egen mening. Detta blev för att se om de har förstått lektionen. Jag vill berömma barnet för att de var jätteduktiga.

Tema

Vårt tema var äpple denna vecka. Vi har lärt oss  mer om äpplet. Hur de ser ut? Äpplets livscyckel  hur går det till  från frö till frukt. Sedan fick barnen måla varsitt äpple. Det blev en bra tema där kunde vi  träna mer på att beskriva, rita, måla, klippa klistra, lyssna ,samtala och skriva. De övningar behöver barnen för sin utveckling.








Fri lek

Lite vad vi gör på fria leken ,där vi lär oss mycket och vi har super rolig. Vi träna på skriva och rita. Bygga är det bästa vi har. Vi lär oss att ta hand om djuret.








Idrott

Som ni har nog förstått nu vi har börjat med idrott. Vi har idrott två gånger i veckan, vi har två idrotts grupper: en onsdagsgrupp och en fredagsgrupp.  Ert barn har idrott en gång i veckan. jag lägger upp en bild nedan. Se gärna vilken dag har ditt barn idrott.

 Tänk på att barnen måste har med sig alltid GYMPAKLÄDER, GYMPASKOR, HANDDUK och en VATTENFLASKA!

Viktigt information !

Studiedag den 26/9 skolan är stängd men fritids är öppet för de barnen som har anmält sig.

Önskar er en trevlig helg!

    Sala //



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar