fredag 27 september 2019

Vecka 39

       Hej alla föräldrar!

  
Det var en kort vecka fast vi gjorde ganska mycket. Vi har arbetat och haft roligt tillsammans.
 
  Denna  veckan har vi börjat med höst tema. Först fick vi se en film som handlar om hösten: "Varmt kallt mittemellan ". Därefter fick baren säga sina tankar om hösten vad de tyckte. Så gjorde vi en tankekarta med olika tankar om hösten. Det var spännande att höra barnets diskussioner om vad som händer  på hösten.

   Skapande Vi fortsatte med tema äpplet. Där fick vi arbeta med Äpplets Livscykel. Vi skapade ett äppelträd igenom att kippa och klistra olika delar av äpplets livscykel.






Svenska 

Veckans bokstav var B.O. Vi har titta på en film: "Livet i Bokstavslandet". Därefter fick vi komma på ord som börjar på B och O. Barnen kom på många ord som börjar på B och  O.  Sedan fick vi forma bokstäverna B,b och O,o. Vi var tydliga med att när man ska forma en bokstav då måste man  alltid börja uppifrån. Barnen fick som övning att forma bokstäverna upp i luften.Efter  genomgånget fick barnet arbeta i svenskaboken.




Matematik

Vi jobbar varje dag med matematik. Vi räknar, adderar sorterar och vi gör mycket mer. Varje morgon räkna vi barnen och skoldagarna. Det är roligt när vi räkna skoldagarna tillsammans.Vi har gått 31 dagar i skolan och vi har lärts oss mycket om skolan. Man ser att barnen har kommit in i skolans rutiner.

ASL

På ASL-en har vi skrivit om hösten. Där fick barnen skriva ord om hösten. Vi bruka ha en stationer när vi arbetar med ASL. Första uppgiften är att barnen ska skriva i par en text på en dator. Därefter skriver vi ut och sen klippa och klistra in texten. Sist illustrerar  barnen sin texten med en bild.
När de är klara med det, brukar vi har en extra station där kan de träna på fin motorik, läsa och skriva. Denna veckan har de tränat på labyrint.








Vi avslutade veckan med en uppgift om att följa instruktioner.

Vi jobba på olika sätt för att utveckla barnets förmågor. Ett bra sätt att göra det är genom att prova på olika saker. Denna veckan har vi lagt fokus på följa instruktioner. Barnen fick måla en teckning enligt uppgifterna som de skulle göra. T,ex. Måla huset rött. osv. Jag vill berömma barnen för ett bra  arbete.




 Viktig information!


Glöm inte registrera  ditt barns schema på Skola24!

Det är studiedag igen den 16/10. Glöm inte anmäla ert barn om de ska komma på fritids.
Skolan är stängd den dagen men fritids kommer att vara öppet för de barnen som behöver och anmäler sig.

  • Lära känna samtal! Jag kommer och sätta upp en lapp med samtalstider. Ni får gärna anmäla er till det. Skriv ditt barns namn!


Önska er en skön helg!
Hälsningar
Sala Peci//







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar