fredag 11 oktober 2019

Vecka 41

Hej alla föräldrar!

Jag vill tacka er för trevliga lära känna samtal.

Matematik

Denna  veckan har vi jobbat med geometriska former;triangel,kvadrat,cirkel och rektangel. Vi började med att beskriva och forma hur de formerna ser ut.  Efter fick de en enkel uppgift där  skulle de färglägga ett arbetsblad med de geometriska former som vi har pratat om. Sedan fick de leta efter  saker i klassrummet som har den formen.Barnen hittade alla de formerna på olika ställe. Vi fortsatte med vårt arbete med att skapa egna formfigurer. Vi gjorde formfigur av de fyra geometriska formerna. Det blev en bra övning med klippa och montera.










Svenska

Vi har introducerat två nya bokstäver M,A.Först tittade vi på några bilder och kom fram på vad finns det för bilder. Efter det kom vi på att det här var; MÅNE,MASK och MJÖLK. Och vi gjorde samma med bokstaven A. Vi kom på att det var; APA,APELSIN och ANANAS.  Vi betonade bokstäverna M,A.Sedan frågade vi barnen.Hur låter ordet i början?.Då kom vi fram till att  bokstäverna  M,A var.Barnen fick som uppdrag  att bygga ihop bokstäverna M,A.Vi lärde oss vad bokstäverna heter och hur de låter. Barnen fortsatte med arbetet i svenskböckerna.








ASL

På ASL denna veckan har de fått skriva om sin formfigur.  Där de beskrev vad de har byggt. Som extra station skulle de bygga de fyra geometriska formerna med plus-plus.









Fri lek har vi varje dag där lär vi oss om att leka tillsammans och vara bra vänner för varandra.

Musik

Vi har musik på fredagar med Fredrik. Barnen uppskattar det mycket. Vi har börjat öva litet Lucia sånger. 

Idrott

På idrotten har barnen tränat på att städa hemma. Barnen tycket att det var roligt och bra för man lär sig att ha ordning och reda på sina saker.

Högläsning

 Vi har börjat med en spännande bok som heter "TURBO I KNIPA". Barnen tycker om "TURBO" boken.

Viktig information!

  • Glöm inte att det är studiedag onsdag den 16/10. Skolan är stängd men fritids är öppet för de som har anmält sig.
  • Vi ber er ännu en gång att respektera skolans tider. Måndagar 09:30 till 13:00,tisdag till fredag 08:10-13_00. Han man inte fritids så kan man inte komma och lämna tidigare än max 10 min.innan skolstart.

 Vi önskar er en skön helg!

Sala och  Pierre




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar