fredag 18 oktober 2019

Vecka 42

Hej alla föräldrar!



Denna veckan har vi arbetat med tema Branden. Först gjorde vi en tankekarta om brand, där fick vi många olika  tankar från barnen. Därefter tittade vi på en film;” Ellie och Jonas lär sig om eld”. Vi diskuterade om filmen.  Efter det fick vi göra en  brandövning för att se om barnen har förstått vad ska man göra om det börja brinna?.Viktiga saken som vi skulle göra för vad det att räkna barnen om vi hade alla och ta oss ut så fort så möjligt. Barnen var väldigt duktiga på det de hade lärt  att skulle krypa om det är för mycket rök in i rummet.
 Sedan fortsatte vi med brandtema med att skapa eld och brandmän. Barnen fick ett häfte med målarbilder där de fick färglägga bilderna.





På svenskan fick barnen göra klart bokstäverna som vi har arbetat med. Hittills har vi jobbat med sex bokstäver: L,E,B,O,M,A. Barnen fick lära sig vad bokstäverna heter, hur de låter och hur man forma de.

På matematiken räknar vi varje dag. Vi räkna barnen i samlingsringen och skoldagarna.  Vi har en Hundra ruta in i klass rummet där stryker vi bort varje dag en skoldag som har gått. Denna veckan kom vi på att det är 45 skoldagar vi har gått i skolan.

På ASL-en fick de skriva ord som börjar på A,M.


Högläsning

Denna veckan har vi börjat läsa en ny bok. Boken heter TURBO  i knipa.Barnen är 
mycket glad för den här boken. Vi läste en bok om branden. Här kommer BRANDBILEN hette boken.


Viktigt information!

  • Glöm inte att på onsdag den 23/10 kommer vi att åka på utflykt till BOKSKOGEN.Eleverna ska börja och sluta som vanligt. Som ni vet det är första gång för era barn att åka på utflykt med skolan.
  •  Glöm inte egen matsäck  om ni har anmält egen matsäck, men inte godis, inte nötter och inte läsk.
  • Kläder efter väder är såklart viktigt!
Nästa vecka är det ingen idrott på fredagen.Då ska vi ha Halloween-tema med pyssel. mys och lite läskiga spökisar.

Önskar er en trevlig helg!

Sala och Pierre




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar