fredag 25 oktober 2019

Vecka 43

Hej alla föräldrar!

Vi började veckan med att uppmärksam Barnkonventionen. Vi pratade om FN vad det handlar om och vad de gör. Vi fick veta att FN hjälper barn och vuxna i hela världen att får ett fredligare och bättre liv.

Vi har tittat på en film ur Skolbiblioteket "Om hela världen var en by". Efter det har vi diskuterat om LIKHETER och OLIKHETER. Vad har vi likt och olikt, barnen kom på jätte många olika svar. Något som vi har likt är det att alla bor i Sverige och alla pratar svenska. Och något olikt är det att vi ser ut olika. Men det viktigaste är att  vi alla är lika mycket värda.

Skapande 
 Vi har skapat FREDSDUVAN i olika mönster. Barnen fick rita ett mönster på sin fredsduva med ett fint budskap om Barns rättigheter och klistra in i sin fredsduva. Vi hade olika budskap  om barnens rättigheter som : Ingen får slår eller reta mig. Att jag har att gå till skolan och lära mig saker. Att jag har rätt att leka. Jag har rätt att har det bra.
 Barnen fick även skapa ett fint   FN-armband  den dagen.




Utflykt till Bokskogen
 I onsdags hade vi en super trevlig ute dag tillsammans  med alla förskoleklassbarn. Vi åkte till Bokskogen syftet med det var det att barnen skulle uppleva naturen hur den förändras och avsluta hösttema som vi har jobbat med. Vi hade även några aktiviteter, vi gick en sagorunda. Mest roliga var det att vi åt lunch tillsammans ut i naturen. Barnen fick ta med sig egen matsäck och någonting gott att äta. Det var en super spännande dag.









 Dagen efter fick baren som uppgift att beskriva sin skolresa. Vi jobbade i Jag boken. De fick rita och vi hjälte till med att skriva en mening om sin utflykt.






Svenska 

Veckans bokstäver  var det S,Å. Vi har introducerat de två nya bokstäverna för tog vi fram några bilder barnen skulle säga vad var det för bild. Sedan frågade det vi hur lät i början och kom på att det är bokstäverna S och Å.Där efter fick de komma på några egna ord som börjar på dessa bokstäverna.
Sedan fick de arbeta i sv-boken.







HALLOWEEN PYSSEL


Vi avslutade veckan med Halloween pyssel. Gemensamt aktiviteter hade vi idag med olika stationer. 
Barnen fick skapa olika Halloween saker. Vi hade även en ute pass till Sofieholmsparken där de fick  i grupp leta efter höst saker och bygga ett spöke.
Vi har avslutat dagen med filmen SPÖKET LABAN.





Glöm inte att det är höstlov nästa vecka! Skolan är stängd men fritids är öppet för de barnen som har anmält sig.

ÖNSKAR ER ETT SKÖNT HÖSTLOV !
SALA OCH PIERRE






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar