fredag 4 oktober 2019

Vecka 40

 Hej alla föräldrar!

En till vecka har gått nu och vi har lärt oss många nya saker...

 Jag boken har vi arbetat med denna veckan.  Uppgiften handlade om Min familj. De skulle berätta och skriva av meningarna om Vad heter din familj?. Man skulle skriva texten först, efter det skulle de illustrera  med en blid. Sedan klippte ut och klistrade in i Jag boken.






Hösttema är  fortfarande igång. Denna veckan har vi pratat om svampar. Vad finns det för svampar?, Vilka svampar går det att plocka?, Vilka svampar kan man äta och vilka är giftiga?. Vi har lagt mer märke på de två vanliga svampar som KANTARELL och FLUGSVAMP. Barnen fick skriva sin egen bok om svampen. Boken heter  Min bok om svampar. I boken skrev vi en text om Flugsvampen och en text om Kantarellen. Vi lärde oss om att FLUGSVAMPEN är giftig. Sen lärde vi olika delarna vad de heter.






Bild denna veckan vi har jobbat mest med svampar. Vi skapade Flugsvampar.






På  ASL har de skrivit ordlistor på B och O. Vi jobbar i par det de skriven en gemensam text. Därefter skriver vi ut och sen illustrera den sin text med en bild. Vi har alltid en extra aktivitet som barnen gör efter att de har gjort klar ASL-boken. Extra aktivitet har varit skapande denna veckan. De fick skapa en flugsvamp. Barnen blev nöjda med sin skapande och vi uppskattar bra deras arbete.







Matematik

Matematiken handlade om att träna sig att sortera saker efter olika egenskaper, form, färg och storlek.
Vi gjorde en sortering tillsammans med barnen. De skulle sortera björnarna i olika sätt; efter färg och efter storlek.Detta bara får att se ett konkret exempel hur man kan sortera. Sedan fick de ett arbetsblad där skulle de sortera äpplet. De började från det minsta till den största. Barnen lärde begreppet, MINST MELLAN och STÖRST





Högläsning
Vi läser varje dag i samband med fruktstund.Barnen trivs bra med det. De tycker att det är mysigt och lugn när vi läser för de när de äter frukt. Vi har alltid diskussioner om vad som handlar för varje kapitel som vi läser. Alla är delaktiga i diskussionerna.
 Just nu läser vi en bok om superhjältar. Boken heter MEGAKILLEN!. Den handlar om att vara superhjälte, vara hjälpsam och samarbeta. Barnen gillar MEGAKILLEN.

             


Glöm inte era samtalstider nästa vecka!
Ni är VÄLKOMNA! 

Jag vill påminna er om att det är studiedag ONSDAG DEN 16/10. Skolan är stängd men fritids är öppet för de barnen som ni har anmält till fritid den dagen.


JAG ÖNSKAR ER EN SKÖN HELG!
SALA//





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar