fredag 17 januari 2020

Vecka 3

Hej alla föräldrar!

Det har gått en vecka nu och vi har kommit igång med vårt arbete inför vårterminen.

 Vi har börjat veckan med en PowerPoint om årstider. Efter det fortsatte vi med att prata om våra födelsedagar; när jag fyller år ,vilken datum, månad och vad är det för årstid när jag fyller år!.
 Vi jobbade i Jag-boken. Där skulle man fylla i några frågor som ;datum och månad när man fyller och och vilken årstid. Sen skulle de skriva en mening om hur brukar man fira sitt födelsedag. Barnen fick rita sin födelsedagstårta.

Svenska 

 På svenska har vi jobbat med två nya bokstäver. Veckans bokstäver var H och T. Vi tittade på Livet i Bokstavslandet. Efter det  hittade vi ord som har bokstäverna H och T i sig. Därefter arbetade vi i svenska boken.

Matematik

Matte har vi varje dag där vi räknar och adderar på samlingen innan vi starta dagen. Denna veckan har vi räknat skoldagarna och vi färglägger en ruta för varje dag som går. Vi har även tränat på att skriva antalet 1-50.

Bornholm 

Vi fick träna på ord med två ljud och ord med tre ljud. Vi började med att visa upp en bild på en isbit. Så fick barnen ljuda ordet och vi räkna hur många ljud hör man när man säger ordet is. Det var två ljud, iii och sss. Efter det fick vi hitta på flera ord med två ljud. Sen kom vi kom att om man lägger ett ljud till så ändras betydelsen av ordet helt och det blir ord med tre ljud istället. Exempelvis iiii och sss. Lägger man rrr framför då blir det ris.

Bild

På bilden har vi ritat våra födelsedagar.  Hur ser det ut när jag fyller år vilken årstid är det. Barnen var jätteduktiga på att skapa fina bilder.



Högläsning

Vi har börjat som vanligt med högläsning.  Denna veckan har vi börjat med en ny bok som heter Handbok för Superhjältar, boken handlar om en tjej som heter Lisa och har börjat på en ny skola. Hon blir mobbat och retat av ett killgäng. Barnen är väldigt nyfikna på att höra hur ska det bli med henne i fortsättning. Det är en spännande bok.


Viktigt information!


  • Nästa vecka börjar idrotten igen. Nytt för terminen är att alla elever kommer att ha idrott under onsdag förmiddag
  • Inga elever som går på fritids för lov att gå ensamma från fritids. Dvs inte gå ut vid cykelbanor eller parkeringar eller dylikt.De ska hämtas. Detta för ert barns säkerhet.
  • Inom kort kommer information och  ert inloggning hem till er angående infomentor. Spara dessa papper med inloggning . Här kommer veckoinformation  att läggas upp efter sportlov vecka,8. Där kommer ni även att boka in utvecklingssamtal framöver. Dessa kommer i april/maj.
  • Fritidshemmet saknar massor utav tider i skola24  fritids. Snälla lägg in era tider där!



Önskar er en skön helg!
 Sala







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar