fredag 24 januari 2020

Vecka 4

Hej alla föräldrar!

Vi har startat denna vecka med Kooperativt Lärande. En struktur som heter  Turas om, där skulle vi jobba i par. Barnen fick som uppgift att skriva ord med tre ljud på en liten tavla. Den ena barnet fick skriva det ordet  som den andra barnet sa.Efter en stund fick de turas om.Målet är att barnen ska kunna lyssna aktivt på varandra,turas om, uppmuntra och bemöta varandra positivt.


Bild

Vi fortsatte med tema årstider, denna veckan har de skapat sitt eget årstidsträd. De fick en tydlig bild på dem fyra årstiderna. Vi har prata mycket om hur de årstiderna ser ut och vad händer under de. Barnen var duktiga och kunde berätta dem viktiga saker som sker under olika årstider på året.



ASL

På ASL-en fick de skriva ordlistor på bokstäverna : H och T. De fick skriva  i par på datorn fem ord som börjar med bokstaven H och fem ord som börjar på T. Efter det fick de illustrera texten med bilder.Där jobbar vi också med KL, de turas om för att skriva och uppmuntrar varandra genom att ljud och hjälpa med att hitta bokstäverna på tangentbordet.


Idrott
Ältningen är  gymnastiken igång för denna terminen. Vi har börjat med idrott i onsdags. Barnen är super glada över det.
Förhandsgranskning av bild

Matematik

På matte har vi jobbat med ordningstal. Vi tittade på en film om ordningstal och därefter fick de arbeta i ett arbetsblad.





Bornholm 

Vi gjorde en enkel test på Bornholm bara för att se vad vi har lärt oss och vad vi behöver träna på mer. Detta för att kunna
planera vår verksamhet inför den nya terminen.






Viktig information!!!


  • Vi hoppas att alla har fått ett brev hem med inloggning till infomentor. Så alla kan logga in på infomentor nu och se litet hur det ser ut och ni kan bekanta er med det eftersom vi kommer och lägga in veckobrev och viktiga information efter sportlovet. 

 Jag önskar er en trevlig helg.
Sala//


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar